top of page

het droogproces

Het droogproces is een zeer belangrijk onderdeel voor het uiteindelijke eindresultaat van jouw stuk. Elke bloem kent zijn eigen structuren en vormen, daarom komt het drogen van de bloemen heel precies en is het belangrijk dat dit zorgvuldig gedaan wordt. Bij het drogen van de bloemen worden verschillende duurzame middelen en technieken gebruikt om het mooist mogelijke resultaat te behalen, zodat jouw bloemen hun vorm en kleur zoveel mogelijk behouden. De bloemen worden op een professionele en milieuvriendelijke wijze gedroogd; elke bloem wordt in zijn geheel gedroogd, en wordt blaadje voor blaadje behandeld zodat de bloem zijn originele uitstraling zo veel mogelijk behoudt. Dit proces duurt ruim 2 a 3 weken. Elke bloem heeft deze tijd nodig om volledig van vocht te worden onttrokken voordat het kan worden ingegoten.


Na deze 2 a 3 weken worden alle droogmiddelen uit/van de bloemen verwijderd. De bloemen zijn na het droogproces extra kwetsbaar, dus ook het verwijderen van de droogmiddelen kost veel aandacht en zorgvuldigheid. Hierna wordt van alle bloemen gecontroleerd of ze volledig droog zijn, zo ja, dan zijn jouw bloemen klaar om ingegoten te worden!


Nieuwsgierig? In deze blog lees je welke bloemen niet goed te drogen zijn. Heb je zelf gedroogde bloemen waar je graag iets moois van wil laten maken? Dan kan dit ook! In deze blog lees je hier meer informatie over.

Comments


bottom of page