top of page

Trouwbloemen afleveren 

Hoi,

Allereerst willen we je bedanken voor je vertrouwen in Floral Stories. We vinden het een eer om iets unieks te mogen maken van jouw speciale bloemen. Van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk. Ik kan me voorstellen dat je meer vragen hebt over het proces. Hierbij zullen we een aantal veel voorkomende vragen beantwoorden. 

 

Waar kan ik mijn bloemen afleveren?

Je kan jouw bloemen afleveren in Sleen, Zwolle, Tiel, Someren en Leiden. Let op, alleen onze hoofdvestiging in Sleen is een fysiek atelier. De locaties Zwolle, Tiel, Someren en Leiden zijn slechts aflever locaties. Nadat de bloemen op deze locaties gedroogd zijn, worden ze per transport naar Sleen vervoerd alwaar ze in epoxy gegoten worden. 

 

Indien je de bloemen aflevert in Sleen

Fijn dat je de bloemen komt afleveren. Het adres is Meulenakker 5A, 7841 EP te Sleen. We bieden jou graag de mogelijkheid om jouw speciale bloemen 24/7 bij ons af kunnen leveren. Zodat je langs kan komen wanneer het jou past, ook altijd wij er niet zijn. Mochten wij er niet zijn dan staat er bij de voordeur van het pand een box. Hier kan je ten aller tijden jouw bloemen veilig neerleggen. In de box staan vazen die je hiervoor kan gebruiken. De box wordt minstens één keer per dag geleegd, dus jouw bloemen zullen altijd binnen een paar uur geprepareerd worden. No worries, dit is volledig veilig!

 

Liever de bloemen persoonlijk afgeven of voorbeeldstukken bekijken? Dat kan op afspraak op de volgende momenten:

 

Maandag: tussen 10.00-15.00 uur en 18.00-20.00 uur

Dinsdag: tussen 18.00-20.00 uur

Woensdag: tussen 18.00-20.00 uur

Donderdag: tussen 10.00-15.00 uur en 18.00-20.00 uur

Vrijdag: tussen 18.00-20.00 uur

Zaterdag: tussen 13.00-16.00 uur

Zondag: tussen 14.00-20.00 uur

Indien je de bloemen aflevert in Zwolle, Kromme Rijn 18

Kromme Rijn 18 in Zwolle is een hoekhuis. Als je voor het hoekhuis staat kan je rechts van het huis een steegje in. Volg hierbij de witte pijlen op de afbeelding. De eerste schuttingdeur links kan je openduwen. Achter het schuurtje in de tuin staat een rode kast, volg hiervoor de rode pijl. In deze kast vind je verschillende vazen. Kies een vaas uit waar jouw bloemen inpassen en doe er wat water bij uit de gieter. Nu kan je jouw bloemen in het onderste deel van de kast plaatsen, achter de deurtjes. Zo blijven jouw bloemen goed beschermd tot Paula ermee aan de slag gaat.

Indien je de bloemen aflevert in Tiel, Joke Smitstraat 21

Joke Smitstraat 21 in Tiel is een tussenwoning in een doodlopende straat aan de linkerkant. Met voldoende parkeerplek op de oprit en aan het eind van de straat kan je gemakkelijk jouw bloemstuk bij Marilot afleveren. Op de oprit tegen het huis staat een grote grijze box. In de box staat een vaas met water, waar je uiteraard gebruik van mag maken.

Indien je de bloemen aflevert in Leiden, Cornelia van Arkelstraat 29

De Cornelia van Arkelstraat 29 is een hoekhuis in een buitenwijk van Leiden. Als je de auto parkeert hoor je de kippetjes al. Als je door het hekje naar binnen gaat zie je links (bij de gele stoeltjes) een box staan waar je jouw bloemen kan achterlaten. Indien van toepassing kan je ze in de vaas met een laagje water zetten. Zo zijn je bloemen goed beschermd totdat Annemieke ermee aan de slag gaat.

Indien je de bloemen aflevert in Someren, Wilhelminaplein 4

In Someren kunnen de bloemen afgegeven worden bij Lian van Bloemgalerie Lian Engelen. Deze prachtige winkel hanteert de volgende openingstijden:

Maandag 13.30-18.00 uur

Dinsdag t/m vrijdag 10.00-18.00 uur

Zaterdag 9.00-17.00 uur

Ontwerp

Wil je met ons sparren over welke afmeting het mooiste bij jouw bloemen past, dan is dit geen probleem. Wil je ons dit dan even laten weten? Dan nemen we, indien we persoonlijk niet aanwezig zijn op het moment dat je de bloemen aflevert, zo spoedig mogelijk na het zien van jouw bloemen telefonisch contact met je op.

 

Hoe ziet het proces eruit?
Zodra we de bloemen hebben ontvangen, prepareren en drogen we de bloemen zodat het vocht onttrokken wordt. Dit duurt gemiddeld drie tot vier weken. Zodra de bloemen volledig uitgedroogd zijn gaan we bezig met het ontwerp. Van alle items vanaf de afmeting 15x15 cm wordt van tevoren een ontwerp gestuurd. We beginnen pas met het ingieten nadat jij het ontwerp hebt goedgekeurd. Dit geldt niet voor kleine items zoals bijvoorbeeld de hartjes en waxinelichtjes. Dit heeft ermee te maken dat dit kleine afmetingen betreft waardoor wij voornamelijk naar het technische aspect kijken: welke bloem past waar mooi qua grootte en samenstelling. 

Elke laag hars hardt uit in enkele dagen. Dit is een duurzaam proces, want er gaan meerdere lagen hars in een ontwerp. Zodra het laatste laagje volledig is uitgehard halen we de stukken uit de mold en wordt het geschuurd, gepolijst en afgewerkt. De duur van het gehele proces verschilt, maar hou rekening met 12-16 weken.

 

Wanneer je besluit je preparatie te annuleren, vragen we je dit binnen 24 uur te doen. Dit omdat er vrijwel direct inkoop/arbeidskosten worden gemaakt. Een preparatie is een ambachtelijk maatwerk product. Om die reden zijn onze producten uitgesloten van herroepingsrecht (je kunt je order niet retourneren). Neem bij vragen over je order altijd contact met ons op. We vinden het erg belangrijk dat je tevreden bent met je product.

 

Betaling

Je ontvangt te zijner tijd een factuur van de order. Zodra de factuur is betaald, zullen de producten worden opgestuurd.

 

Wat moet je verder nog weten over hars?

Doordat de bloem gedroogd wordt kan het ervoor zorgen dat de bloem iets krimpt en de kleur een tint afwijkt van de verse bloem. De hars kan de bloem wat impregneren. Hierdoor kan het blad (plaatselijk) semi-transparant worden. Daarnaast bevat de hars een UV-filter. Het is echter niet uit te sluiten dat de hars en/of uw bloem door de jaren heen verkleurd. Plaats je kunstwerk ten alle tijden uit de zon voor een langere levensduur. Hier wordt geen garantie op gegeven.

 

Zo, dat is een heleboel informatie. Mocht je hierna nog vragen hebben, stel ze dan gerust. We kijken er naar uit om jouw herinnering tastbaar te maken. 

 

Met vriendelijke groet,

Team Floral Stories

bottom of page