top of page

Trouwbloemen per post aanleveren

Hoi,

 

Allereerst wil ik je bedanken voor je vertrouwen in Floral Stories. We vinden het een eer om iets unieks te mogen maken van jouw speciale bloemen. Van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk. Ik kan me voorstellen dat je meer vragen hebt over het proces. Hierbij zullen we een aantal veel voorkomende vragen beantwoorden. 


Hoe verstuur ik mijn boeket?
Je hebt aangegeven de bloemen te willen verzenden. Om het jou gemakkelijk te maken kunnen wij een verzenddoos naar jou opsturen. Dit is de meest gemakkelijke en veilige oplossing voor jou. De verzenddoos is voorzien met alles wat je nodig bent. Watten die je nat kan maken voor om de stelen, met hierin een zak die je om de stelen kan binden. Dit is erg belangrijk, zo behouden ze vocht tijdens het transport. Ook zit er een sticker met onze adresgegevens in, het enige wat jij hoeft te doen is de bloemen in de doos te plaatsen en af te leveren bij een verzendpunt. Easy!

Toch liever zelf een verzending regelen?

Voor het verzenden van een boeket zou je een wat grotere doos kunnen gebruiken (bijvoorbeeld een verhuisdoos of een doos van de supermarkt). De bodem kan je allereerst bedekken met krant- of folderpapier. Vul de doos ongeveer tot de helft op met de proppen en plaats het boeket dan met het handvat rechtop tussen de proppen. De bloemen rusten nu op de proppen laag. Vervolgens kun je de doos rondom en bovenop het boeket het beste opvullen met proppen keukenpapier. Zorg ervoor dat de hele doos gevuld is zodat het boeket niet kan gaan schuiven in de doos. Gebruik vooral geen plastic op de bloemen. Je vindt onderaan deze pagina een visueel stappenplan over hoe het boeket verpakt kan worden. In het geval van een hand gebonden bruidsboeket kunt je vochtig keukenpapier of watten om de stelen draaien en dit vervolgens omwikkelen met aluminiumfolie of een boterhammenzakje. Zo krijgt het boeket alsnog voeding binnen. Vergeet je gegevens niet bij de doos in te doen, zodat ik weet dat de bloemen bij jou horen. 

 

Als je diverse losse bloemen hebt geldt hetzelfde: bind natte watten om de steel met hierom heen aluminiumfolie. Soms is het handig om de losse bloemen in een doos of bakje te doen, zodat de kans op beschadiging het kleinst is. 

 

Voordat je de bloemen verstuurd, kan je ze het beste (op water) op een koele plaats bewaren. Hier knappen ze het meeste van op, denk hierbij aan de koelkast of een andere koele ruimte. Je kan de bloemen opsturen naar:

Floral Stories

Meulenakker 5A

7841 EP Sleen

 

We ontvangen meer dan de helft van de trouwboeketten per post, en voor je geruststelling: dit is altijd nog goed gegaan (afkloppen;)). In het ergste geval kunnen we er altijd nog voor kiezen om een paar bloemen te vervangen. Maar mijn ervaring is dat dit nagenoeg nooit nodig is.

Ontwerp

Wil je met ons sparren over welke afmeting het mooiste bij jouw boeket past, dan is dit geen probleem. Wil je ons dat even laten weten? Dan nemen we zo spoedig mogelijk na het zien van het trouwboeketje telefonisch contact met je op. 

 

Hoe ziet het proces eruit?
Zodra we de bloemen hebben ontvangen, prepareren en drogen we de bloemen zodat het vocht onttrokken wordt. Dit duurt gemiddeld drie weken. Zodra de bloemen volledig uitgedroogd zijn gaan we bezig met het ontwerp. Van alle items vanaf de afmeting 15x15 cm wordt van tevoren een ontwerp gestuurd. We beginnen pas met het ingieten nadat jij het ontwerp hebt goedgekeurd. Dit geldt niet voor kleine items zoals bijvoorbeeld de hartjes en waxinelichtjes. Dit heeft ermee te maken dat dit kleine afmetingen betreft waardoor wij voornamelijk naar het technische aspect kijken: welke bloem past waar mooi qua grootte en samenstelling. 

Elke laag hars hardt uit in enkele dagen. Dit is een duurzaam proces, want er gaan meerdere lagen hars in een ontwerp. Zodra het laatste laagje volledig is uitgehard halen we de stukken uit de mold en wordt het geschuurd, gepolijst en afgewerkt. De duur van het gehele proces verschilt, maar hou rekening met 10-14 weken.

 

Wanneer je besluit je preparatie te annuleren, vragen we je dit binnen 24 uur te doen. Dit omdat er vrijwel direct inkoop/arbeidskosten worden gemaakt. Een preparatie is een ambachtelijk maatwerk product. Om die reden zijn onze producten uitgesloten van herroepingsrecht (je kunt je order niet retourneren). Neem bij vragen over je order altijd contact met ons op. We vinden het erg belangrijk dat je tevreden bent met je product.

 

Betaling

Je ontvangt te zijner tijd een factuur van de order. Zodra de factuur is betaald, zullen de producten worden opgestuurd of kunnen de items worden opgehaald. Je ontvangt van ons bericht zodra jouw order af is. 

 

Wat moet je verder nog weten over hars?

Doordat de bloem gedroogd wordt kan het ervoor zorgen dat de bloem iets krimpt en de kleur een tint afwijkt van de verse bloem. De hars kan de bloem wat impregneren. Hierdoor kan het blad (plaatselijk) semi-transparant worden. Daarnaast bevat de hars een UV-filter. Het is echter niet uit te sluiten dat de hars en/of uw bloem door de jaren heen verkleurd. Plaats je kunstwerk ten alle tijden uit de zon voor een langere levensduur. Hier wordt geen garantie op gegeven.

 

Zo, dat is een heleboel informatie. Mocht je hierna nog vragen hebben, stel ze dan gerust. We kijken er naar uit om jouw herinnering tastbaar te maken.

 

Met vriendelijke groet,

Team Floral Stories

stappenplan verpakken boeket.JPG
Verzenddoos.HEIC
bottom of page