top of page

Rouwbloemen afleveren in Sleen

Hoi,

 

Allereerst wil ik je condoleren met het verlies van jouw dierbare. Wat verschrikkelijk! Bedankt voor je vertrouwen in Floral Stories. We vinden het een eer om iets unieks te mogen maken van jouw speciale bloemen. Ik kan me voorstellen dat je meer vragen hebt over het proces. Hierbij zullen we een aantal veel voorkomende vragen beantwoorden. 

Waar lever ik mijn bloemen af?

Fijn dat je de bloemen komt langs brengen in Sleen. Het adres is Meulenakker 5A, 7841 EP te Sleen. We proberen zoveel mogelijk tijdens het afleveren van de bloemen aanwezig te zijn in het atelier. Echter lukt ons dit niet altijd. Mochten wij er niet zijn dan staat er bij de voordeur van het pand een box. Hier kan je ten aller tijden jouw bloemen veilig neerleggen. In de box staan eventueel vazen die je hiervoor kan gebruiken. De box wordt minstens één keer per dag geleegd, dus jouw bloemen zullen alsnog binnen een paar uur geprepareerd worden. 

Wil je zeker weten dat er iemand aanwezig is omdat je bijvoorbeeld voorbeeld stukken wil zien, neem dan contact met ons op. Voordat je de bloemen aflevert, kan je ze het beste (op water) op een koele plaats bewaren. Hier knappen ze het meeste van op, denk hierbij aan de koelkast of een andere koele ruimte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontwerp

Wil je met ons sparren over welke afmeting het mooiste bij jouw bloemen past, dan is dit geen probleem. Wil je ons dit dan even laten weten? Dan nemen we, indien we persoonlijk niet aanwezig zijn op het moment dat je de bloemen aflevert, zo spoedig mogelijk na het zien van jouw bloemen telefonisch contact met je op.


Hoe ziet het proces eruit?

Zodra we de bloemen hebben ontvangen, prepareren en drogen we de bloemen zodat het vocht onttrokken wordt. Dit duurt gemiddeld drie weken. Zodra de bloemen volledig uitgedroogd zijn gaan we bezig met het ontwerp. Van alle items vanaf de afmeting 15x15 cm wordt van tevoren een ontwerp gestuurd. We beginnen pas met het ingieten nadat jij het ontwerp hebt goedgekeurd. Dit geldt niet voor kleine items zoals bijvoorbeeld de hartjes en waxinelichtjes. Dit heeft ermee te maken dat dit kleine afmetingen betreft waardoor wij voornamelijk naar het technische aspect kijken: welke bloem past waar mooi qua grootte en samenstelling.

 

Elke laag hars hardt uit in enkele dagen. Dit is een duurzaam proces, want er gaan meerdere lagen hars in een ontwerp. Zodra het laatste laagje volledig is uitgehard halen we de stukken uit de mold en wordt het geschuurd, gepolijst en afgewerkt. De duur van het gehele proces verschilt, maar hou rekening met 10-14 weken.

 

Wanneer je besluit je preparatie te annuleren, vragen we je dit binnen 24 uur te doen. Dit omdat er vrijwel direct inkoop/arbeidskosten worden gemaakt. Een preparatie is een ambachtelijk maatwerk product. Om die reden zijn onze producten uitgesloten van herroepingsrecht (je kunt je order niet retourneren). Neem bij vragen over je order altijd contact met ons op. We vinden het erg belangrijk dat je tevreden bent met je product.


Betaling

Je ontvangt te zijner tijd een factuur van de order. Zodra de factuur is betaald, zal jouw order worden opgestuurd of kan het opgehaald worden in Sleen. Je ontvangt hierover van ons bericht zodra het af is.


Wat moet je verder nog weten over hars?

Doordat de bloem gedroogd wordt kan het ervoor zorgen dat de bloem iets krimpt en de kleur een tint afwijkt van de verse bloem. De hars kan de bloem wat impregneren. Hierdoor kan het blad (plaatselijk) semi-transparant worden. Daarnaast bevat de hars een UV-filter. Het is echter niet uit te sluiten dat de hars en/of uw bloem door de jaren heen verkleurd. Plaats je kunstwerk ten alle tijden uit de zon voor een langere levensduur. Hier wordt geen garantie op gegeven.

 

Zo, dat is een heleboel informatie. Mocht je hierna nog vragen hebben, stel ze dan gerust. We kijken er naar uit om jouw herinnering tastbaar te maken.

Met vriendelijke groet,

Team Floral Stories

bottom of page