top of page

Tips om je bloemen te versturen per post

Hierbij een artikel over het verzenden van de bloemen per post. Ik kan me voorstellen dat dit best spannend is, je wil im


mers dat je bloemen in de beste staat bij mij aankomen. In dit artikel geef ik een aantal tips om de kans hierop zo groot mogelijk te maken.

Het belangrijkste is dat je niet te lang wachten met het verzenden van je trouwboeket of rouwbloemen. Hoe eerder ik de bloemen ontvang, hoe beter. De staat van de bloemen kan snel achteruitgaan. Hoe eerder ik ze heb, hoe mooier ze geprepareerd kunnen worden. Tot de bloemen verzonden worden, kan je ze het beste op water op een koele en donkere plek bewaren. Een uitgewezen plek hiervoor is de koelkast. Als je bloemen op oase gestoken zijn, kan je eventueel wat water toevoegen aan de oase.

Voor het verzenden van een boeket zou je een wat grotere doos kunnen gebruiken (bijvoorbeeld een verhuisdoos of een doos van de supermarkt). De bodem kan je allereerst bedekken met krant- of folderpapier. Vul de doos ongeveer tot de helft op met de proppen en plaats het boeket dan met het handvat rechtop tussen de proppen. De bloemen rusten nu op de proppen laag. Vervolgens kun je de doos rondom en bovenop het boeket het beste opvullen met proppen keukenpapier. Zorg ervoor dat de hele doos gevuld is zodat het boeket niet kan gaan schuiven in de doos. Gebruik vooral geen plastic op de bloemen.

In het geval van een hand gebonden bruidsboeket kunt je vochtig keukenpapier of watten om de stelen draaien en dit vervolgens omwikkelen met aluminiumfolie of een boterhammenzakje. Zo krijgt het boeket alsnog voeding binnen.

Als je diverse losse bloemen hebt geldt hetzelfde: bind natte watten om de steel met hierom heen aluminiumfolie. Soms is het handig om de bloemen in een doos of bakje te doen, zodat de kans op beschadiging het kleinst is.

Een belangrijk detail: vergeet je gegevens niet bij de doos in te doen, zodat ik weet dat de bloemen bij jou horen.

コメント


bottom of page