top of page

schuren en polijsten

Nadat jouw speciale stuk volledig is ingegoten in epoxy, is het tijd voor de afwerking. Dit is een belangrijk onderdeel in het proces. De afwerking gebeurt aan de hand van schuren en polijsten. Dit zorgt ervoor dat jouw stuk geen oneffenheden meer bevat en zijn prachtige glans krijgt.


Schuren

Allereerst worden alle kanten van jouw stuk handmatig opgeschuurd. Dit gebeurd met een schuurmachine. Het stuk wordt opgeschuurd met meerdere schuurschijven van verschillende korrelgroottes. Om te

beginnen een grove korrel, om de oneffenheden uit het stuk te verwijderen en het stuk vlak te schuren. Als volgt werken wij langzaam toe naar een zeer fijne korrel. Nadat jouw stuk is opgeschuurd, is het volledig strak en glad en klaar om gepolijst te worden.


Polijsten

Als laatst wordt het stuk gepolijst. Ook dit gebeurt handmatig met een polijstmachine. Om te beginnen wordt het stuk ingesmeerd met kwalitatief hoge polijstproducten en als volgt worden de opgeschuurde vlakken volledig gepolijst totdat de gewenste glans zichtbaar is. Hierna wordt het stuk zorgvuldig schoongespoeld met lauw water om alle restproducten van het polijstproces te verwijderen. Na het schoonspoelen is jouw stuk helemaal af.


Het schuren en polijsten betreft het laatste onderdeel voordat je van altijd van jouw bloemen kan genieten. Wil je meer informatie over het eerste proces: het drogen? Dat lees je in deze blog.


Ben jij benieuwd hoe dit er in de praktijk uitziet? Neem gerust een kijkje op ons TikTok of Instagram account!


Comments


bottom of page