top of page

Rouwbloemen bewaren?


Rouwbloemen worden met veel zorgvuldigheid uitgekozen, het is een manier om afscheid te nemen van de overledene en rouwbloemen bieden troost aan de nabestaanden. Veel mensen weten niet wat ze met een rouwboeket moeten doen na de begrafenis of crematie, het komt daardoor ook vaak voor dat de bloemen worden achtergelaten op de locatie.


Waarom het zo fijn is om rouwbloemen te bewaren

Het is natuurlijk ook zeer begrijpelijk dat je de bloemen van een uitvaart zo lang mogelijk goed wil houden, dit is mogelijk met moderne preparatietechnieken, door bijvoorbeeld de bloemen te laten drogen en ze in te laten gieten in epoxy, ook wel hars genoemd, op die manier lijkt het alsof de bloemen in glas gegoten zijn. Je kunt ervoor kiezen om slechts één bloem te bewaren, maar meerdere bloemen kan natuurlijk ook. Kaarslicht staat symbool voor de verbinding tussen hemel en aarde, daarom worden overledenen vaak herdacht door een kaarsje aan te steken, het maakt het grote gemis van een dierbare tastbaar.


Om deze reden wordt er vaak gekozen om rouwbloemen te laten vereeuwigen in een waxinelichtje, dit is een veelgekozen optie bij rouwbloemen, veel mensen vinden steun in het branden van een kaarsje in een speciaal waxinelichtje.


As verwerken

Ook bestaat de mogelijkheid om as te verwerken in het epoxyglas met het rouwboeket. Dit kan de creatie nog meer steun en houvast opleveren. Zo wordt het voor u een nog waardevoller stuk. As verwerken wij heel mooi in het epoxyglas.


Bloemen opsturen voor as ontvangst

Heb je al wel bloemen opgestuurd maar heb je nog geen as ontvangen? Geen probleem, nadat wij de bloemen hebben ontvangen, beginnen wij meteen met het droogproces, aangezien het meestal een aantal weken duurt voordat de nabestaanden het as van de overledene ontvangen, houden wij de bloemen tot die tijd in een luchtdichte ruimte.


Rouwbloemen ingieten in epoxy

Voordat de rouwbloemen ingegoten kunnen worden in de epoxy, moet eerst al het vocht uit de bloemen worden gehaald. Dat doen we door middel van een speciaal soort zand, dit zand bevat sicilabolletjes, die al het vocht uit de bloem halen, maar wel de vorm en de kleur van de bloem zo goed mogelijk behouden. Het gieten van epoxy gaat in verschillende lagen en omdat na elke gieting de laag moet uitharden, kan dit proces een aantal weken duren. Wanneer de epoxy goed is uitgehard, kunnen wij beginnen met de afwerking van het stuk. Dit doen wij door het stuk te schuren en polijsten om zo oneffenheden uit het stuk te verwijderen en het stuk mooi te laten glanzen. Hierna is het stuk helemaal klaar om verzonden of opgehaald te worden.


Rouwbloemen laten drogen en bewaren

Wij steken veel tijd en aandacht in het drogen en gieten, zodat elke klant een mooi aandenken aan hun dierbare krijgt. Dit kan in drukke periodes gevolgen hebben voor de levertijd. Voor vragen over de levertijd of andere belangrijke punten kan je altijd contact met ons opnemen. Wil je direct een afspraak plannen? Dat kan via onze agenda.


Comments


bottom of page