top of page

Herinnering overledene: Bewaar herinneringen dankzij Floral Stories

Een dierbare die overlijdt doet natuurlijk ontzettend veel pijn. Het is verwerken van deze pijn is lastig. Wat kan helpen is het hebben van iets dat u aan die persoon herinnert. Een dierbaar object dat u nog eens doet denken aan deze persoon. Bij Floral Stories verwerken wij bloemen in epoxy. Rouwbloemen in epoxy bewerken, eventueel met as erin verwerkt, is een prachtige manier om een herinnering aan een overledenen te bewaren.


Herinnering overleden moeder of vader

Als je jouw vader of moeder moet missen, kan dit een enorm gevoel van leegte geven, er ontbreekt immers iemand uit de familie. Ouders hebben je opgevoed, veilig gehouden en ook wat lessen geleerd in het leven. Vaak zijn ouders je steun en toeverlaat, een plek waar je heen gaat voor advies of gewoon om te kletsen. Deze herinneringen wil je natuurlijk zo lang mogelijk koesteren.


De rouwbloemen of de as van een overleden vader of moeder verwerken in epoxy kan steun bieden. Wij willen u graag helpen bij het vinden van deze steun.

Herinnering overleden partner, vriend of vriendin

Ook het verlies van een goede vriend, vriendin of partner is erg zwaar en heeft veel impact. Je hebt tenslotte over de jaren heen een goede band opgebouwd samen, en op het moment dat een goede vriend of vriendin komt te overlijden raak je hierbij ook een vriendschap kwijt. Een partner, vriend of vriendin die overlijdt is voor veel mensen het ergste wat er kan gebeuren. Het is enorm moeilijk een plekje te geven.


Het verwerken van de rouwbloemen is een respectvolle en betekenisvolle manier om de herinneringen aan deze persoon in leven te houden.


Bloemen als tastbare herinnering aan overledene

Een rouwproces is hoe dan ook zeer overweldigend en pijnlijk, bij een groot verlies zijn herinneringen misschien zelfs wel ons belangrijkste bezit. Zowel tastbare als ontastbare herinneringen zijn ontzettend kostbaar, vooral als diegene die we zo veel liefhebben er niet meer is. Tastbare herinneringen kunnen troost bieden, maar bewust met herinneringen bezig zijn kan ook helpen met het rouwproces. Met een tastbare herinnering kun je een stukje van jouw dierbare dicht bij je houden.


Door de rouwbloemen en eventueel ook het as van een overleden dierbare te laten preserveren, kun je hierna voor altijd een tastbare herinnering bij je hebben. Door middel van preservatie van bloemen lijkt het alsof de bloemen altijd nog in bloei staan. Zo ook het warme gevoel dat hoort bij deze persoon.


Bloemen in epoxy als dierbare herinnering

Wanneer je de rouwbloemen van een dierbare aan ons toevertrouwd, zullen wij deze tot een mooie en tastbare herinnering maken. Er zijn verschillende vormen waarin we rouwbloemen kunnen verwerken, een veel gekozen vorm is een waxinelichtje, de meeste mensen kiezen dit zodat ze hierin nog een kaarsje kunnen branden ter nagedachtenis aan hun overleden dierbare.


Ook het hartje is een veel gekozen vorm is het hart, het hart staat natuurlijk symbool voor liefde en liefhebben. Er zijn verschillende afmetingen van het hart beschikbaar, zo is er een klein liggend hartje, maar we hebben ook een groot staand hart en nog een aantal afmetingen die hier wat betreft afmeting tussen zitten.


Floral Stories om uw herinnering in stand te houden

Om rouwbloemen voor altijd te kunnen bewaren, gieten wij deze rouwbloemen in epoxy, ook wel giethars of resin genoemd, het effect hiervan is dat het lijkt alsof de bloemen in glas gegoten zijn. Na het verlies van een dierbare heb je natuurlijk veel aan je hoofd, er zijn veel zaken die geregeld moeten worden.


Als je interesse hebt in het laten preserveren van de rouwbloemen, kun je gemakkelijk contact opnemen via mail of telefoon. Ook kun je contact opnemen bij verdere vragen over het proces van het preserveren van rouwbloemen. We helpen graag bij het verwerken van het verlies!

Comments


bottom of page