top of page

Bloementafel laten maken


Bewaar jouw trouwbloemen voor altijd in epoxy
Bloementafel


Een van de vele mogelijkheden van Floral Stories is de bijzettafel, ook wel een bloementafel genoemd. In de bijzettafel kun je rouw- of trouwbloemen laten verwerken, maar ook gewoon jouw favoriete bloemen. Wat zo bijzonder is aan deze bijzettafel is dat het natuurlijk gevuld is met bloemen, het is dus een echte blikvanger in huis. Ook is elke tafel uniek, aangezien we voor elke epoxytafel jouw eigen speciale bloemen gebruiken, waar een uniek ontwerp van wordt gemaakt.


Hoe maken wij jouw bloementafel in Epoxy?

Zodra wij jouw bloemen hebben ontvangen, beginnen wij zo snel mogelijk met het proces om de bloemen zo mooi en vers mogelijk te houden.


Om te beginnen met het proces, drogen wij de bloemen in een speciaal soort zand met balletjes van silicagel erin, deze onttrekken al het vocht uit de bloemen. Het droogproces duurt gemiddeld twee tot drie weken. Na het droogproces wordt er een ontwerp gemaakt voor de tafel, er wordt hierna een foto van het ontwerp gestuurd naar de klant voor goedkeuring, ook wordt er besproken welke achtergrondkleur de klant graag wil op de tafel. Nadat er goedkeuring is gegeven door de klant kan het ingieten van de bloemen in de epoxy beginnen, dit gebeurt laag voor laag en elke laag heeft een bepaalde tijd nodig om uit te harden. Als alle lagen zijn uitgehard, wordt de tafel opgeschuurd en gepolijst. Wanneer de afwerking van de tafel is gedaan, worden er poten onder gezet, over het algemeen wordt de tafel voorzien van drie-punt tafelpoten, maar met overleg kunnen er andere poten onder worden gezet.


Hoe groot is de bloementafel?

Omdat de bijzettafel een vrij grote afmeting heeft, namelijk een diameter van 45 centimeter en een hoogte van 45 centimeter, gaat er best wel veel tijd in zitten om deze helemaal vol te gieten met epoxy en vervolgens ook af te werken, daarom hanteren wij bij een tafel een levertijd van ongeveer vijf tot zes maanden.


Aangezien de bijzettafel een vrij groot object is en de kans op schade bij verzending relatief groot is, kan de tafel alleen worden afgehaald in ons atelier in Sleen. Wel kan de klant ervoor kiezen de tafel op te laten halen door een koeriersdienst. We bespreken de mogelijkheden graag met je. Neem bij vragen vooral contact met ons op.

Comments


bottom of page