top of page

Bloemen in giethars
Bloemen zijn prachtige en betekenisvolle schepsels waarvan het enorm jammer is dat ze op den duur niet meer toonbaar zijn. Gelukkig is het mogelijk om bloemen met een hele speciale betekenis, denk aan rouw- en trouwbloemen, voor altijd te bewaren. Dit doet Floral Stories namelijk in epoxy, ook wel giethars genoemd.


Wat is giethars eigenlijk?

Giethars is epoxy en dat is een chemische kunsthars die bestaat uit een vloeibaar basiscomponent en een verharder, wanneer epoxy is uitgehard, ziet het er daarom uit als een soort glaseffect. Epoxy hardt uit door middel van een chemische reactie, het basiscomponent en de verharder vormen hierbij een polymeer, de uitgeharde epoxyhars.


Waarvoor wordt epoxy gebruikt?

Epoxy heeft vele doeleinden, zo kun je het gebruiken bij het lamineren, maar ook wordt het steeds vaker gebruikt om bijvoorbeeld vloeren in te gieten. Er zijn veel verschillende soorten en elke soort wordt gebruikt voor andere doeleinden, het soort epoxy dat wij gebruiken is epoxy resin, ook wel bekend als epoxy giethars, deze epoxy wordt vaak gebruikt om bijvoorbeeld sieraden, bloempreparaties of bijvoorbeeld waxinelichtjes te maken. Als je jouw speciale boeket voor altijd wil bewaren, kun je het bij ons afleveren. Wanneer wij jouw boeket binnen hebben gekregen, drogen wij alle bloemen zorgvuldig met een speciaal soort zand dat al het vocht uit de bloemen haalt. De bloemen moeten enkele weken in dit zand liggen voordat ze goed gedroogd zijn. Als al het vocht uit de bloemen getrokken is, zijn ze klaar om in de epoxy gegoten te worden. Bij alle items vanaf de afmeting 15x15 centimeter krijg je voordat de bloemen in de epoxy gegoten worden een ontwerp toegestuurd, zodat je weet wat je kan verwachten. Het gieten van de bloemen in de epoxy gaat laagje voor laagje en na elke laag moet de epoxy een bepaalde tijd uitharden, hierdoor is het gieten van de bloemen in epoxy een vrij lang proces.


Nadat alle epoxy goed is uitgehard, is het stuk klaar voor de afwerking. Het afwerken van een stuk doen wij door middel van het schuren en polijsten van een stuk, hiermee werken we eventuele oneffenheden weg, wordt het stuk vlak en krijgt het een mooie glans.


Moderne manier van bloemen bewaren

Bloemen in epoxy verwerken is daarnaast ook een hele moderne manier van het behouden van jouw bloemen. Een prachtige herinnering voor jezelf aan een speciale dag of persoon, of een uniek cadeau om weg te geven. Je kan zelf je eigen draai aan een stuk geven door mee te denken met het ontwerp, je voorkeuren aan te geven, kiezen voor een doorzichtige of zwarte achtergrond en het bepalen van de epoxyvorm.


De verschillende afmetingen per epoxystuk zorgen ervoor dat jij precies kan kiezen welke afmeting geschikt is voor jouw bloemen en je het meest aanspreekt. We denken graag met je mee in mogelijkheden en geven advies in afmeting en vorm waar jouw bloemen het mooiste in uitkomen. Elk epoxystuk is weer op zijn eigen manier mooi voor in jouw huis. Zo is een waxinelichtje mooi om bijvoorbeeld te plaatsen bij een foto van jouw dierbare, de salontafel een prachtige eyecatcher in jouw interieur en de hexagon een eigenwijze vorm die je mooi in een kast weg kan zetten.


Bloemen in giethars bewaren?

Bloemen met een speciale betekenis vereeuwigen? Bloemen in giethars laten gieten? Neem dan contact op met ons of reserveer een plekje in onze agenda.Bloemen drogen

Flore bloempreparatie

Bloempreparatie Nederland

Trouwbloemen bewaren

Rouwbloemen bewaren

Gietkunst bloemen

Comentários


bottom of page