top of page

As overledene bewaren in epoxy? Dat kan bij Floral Stories
Wanneer een dierbare is overleden, moeten er veel lastige keuzes gemaakt worden, zo ook over de as bestemming. Veel mensen kiezen ervoor om de as uit te strooien op een mooie en betekenisvolle plek of om de as thuis in een urn te bewaren. het bewaren van as is een mooie manier van het bewaren van herinneringen.


Als je de as bewaart, kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden, zo kun je ervoor kiezen om de as op de begraafplaats in een muur te bewaren, as te laten verwerken in een tattoo, maar je kunt er ook voor kiezen om as te laten verwerken in epoxy, wat ook wel (epoxy)hars wordt genoemd.


As overledene op een mooie manier bewaren

Meestal kiezen mensen ervoor om hierbij ook een bloem uit het rouwboeket of een andere betekenisvolle bloem te laten verwerken, zo krijg je een herinnering om te koesteren en een speciaal item voor in huis. Voor veel mensen is dit een fijne mogelijkheid om het rouwproces te plaatsen. Voordat de bloemen en de as in de epoxy gegoten kunnen worden, moeten de bloemen eerst gedroogd worden, dit doen wij onder andere met behulp van een speciaal soort zand dat bolletjes silicagel bevat, deze halen wanneer de bloemen enkele weken in het zand liggen, al het vocht uit de bloem terwijl de bloem zijn vorm en kleur behoudt. Wanneer al het vocht uit de bloemen is gehaald, kunnen de bloemen in epoxy gegoten worden, omdat dit laagje voor laagje gaat en elke laag enkele dagen nodig heeft om uit te harden, is het gieten van epoxy een vrij lang proces.


Vaak kunnen de nabestaanden pas na enkele weken de as bij het crematorium ophalen, zo hebben zij voldoende tijd om na te denken wat ze met de as willen gaan doen. Indien je wenst de as te verwerken in een item, kun je dit aangeven, dan kunnen wij de bloemen luchtdicht bewaren. In dit geval komt er geen vocht meer bij de bloemen, totdat wij de as hebben ontvangen. Hierdoor behouden de bloemen hun mooie kleur en textuur.


As in epoxy verwerken

Als het stuk ingegoten is en de epoxy is uitgehard, is het stuk bijna klaar. Eerst gaan we het stuk nog afwerken, dit houdt in dat eventuele oneffenheden worden weggewerkt door het schuren, hierna wordt het stuk gepolijst, waardoor het een mooie glans krijgt en je een fantastisch eindproduct krijgt.


Een veel gekozen item voor as verwerking is het waxinelichtje, deze is momenteel beschikbaar in drie verschillende afmetingen. Het waxinelichtje wordt vaak gekozen, aangezien veel mensen het fijn vinden om een kaarsje aan te kunnen steken ter nagedachtenis aan de overledene, kaarslicht staat immers symbool voor de verbinding tussen hemel en aarde en wordt om die reden dan ook gebruikt om de overledene te gedenken.


As kan op verschillende manieren worden verwerkt als bloempreparatie in epoxy. De meest gekozen manieren zijn het uitstrooien van de as in de epoxylaag die zich onder de bloemen in een stuk bevindt. Ook zijn er veel andere plekken en mogelijkheden om as te verwerken in een epoxystuk. De as wordt dan ook verwerkt in een aparte laag epoxy, deze laten wij eerst uitharden voor de bloemen worden toegevoegd. Het mooie van as mee verwerken in epoxy is dat je het as en de bloemen van jouw dierbare samen kan bewaren in één geheel, wat een mooie herinnering samenstelt.


As verwerken in rouwstuk met bloemen

Geïnteresseerd in het verwerken van as in epoxy? Bloemen en as samen verwerken in epoxyhars? Dat doen wij graag voor je. Neem contact met ons op of plan een reservering.Rouwbloemen bewaren in epoxy
Rouwbloemen voor altijd bewarenКомментарии


bottom of page