top of page

Alles wat je wil weten over de corsage

Een trouwboeket is niet de enige oude traditie die bestaat uit bloemen. Je hebt ook nog de corsage. Een corsage is een bloemstukje dat ter hoogte van de borst op de kleding wordt gedragen. Het stukje bestaat meestal uit een of twee bloemen en wat groen.


Het dragen van een corsage is afkomstig van het idee dat de man, de vrouw van een corsage voorzag als hij haar mee uitnam. Hoe leuk is die gedachte erachter? Behalve door de man, wordt de corsage door meer gasten gedragen. Vaak zie je dat de naaste familie ook een corsage draagt. Maar het kan ook gedragen worden door getuigen, bruidsmeisjes of de ceremoniemeester. Belangrijk hierbij is dat de mensen die een corsage dragen, dichtbij je staan.


Let wel op, mannen en vrouwen dagen de corsage anders. Beide geslachten dragen de corsage aan de linkerkant. Wat anders is, is de hoogte en de richting van het corsage. Dames dragen de corsage hoog en dicht bij de schouder. Hierbij wijst het steeltje van de bloem omhoog en de bloem zelf naar beneden. Mannen daarentegen dragen de bloem juist omhoog, met het steeltje naar beneden. Bij het dragen van een colbert wordt de corsage op de revers vastgemaakt, hierbij kan het steeltje van de bloem in het knoopsgat gestoken worden.


Zoek je nog een speciaal cadeau voor je dierbare gasten? Dan is het ook heel erg leuk om de corsage in hars te laten verwerken. Naast het prachtige aandenken wat je zelf overhoudt aan de grote dag, is het ook leuk om bijvoorbeeld aan de getuigen, ceremoniemeester, familie of vrienden een stuk te geven als aandenken en bedankje aan jullie grote dag. Een uniek en bijzonder cadeau, waardoor zij jullie bruiloft nooit zullen vergeten.


Fotocredits: Silvia Hidding (www.silviahidding.nl)

Comments


bottom of page