top of page

Je bruidsboeket bewaren op een unieke manier


Een bruidsboeket is een prachtige herinnering aan jouw speciale dag, hoe mooi is het om je bruidsboeket te bewaren en hier nog jaren van te kunnen genieten? Natuurlijk zijn er vele manieren om je bruidsboeket te bewaren, zo kun je de bloemen inlijsten, of bijvoorbeeld in een stolp zetten. Er is echter één manier waarop je de bloemen zo kunt presenteren dat ze er haast nog vers uitzien, en dat is door jouw bruidsboeket te laten ingieten in epoxy, ook wel bekend als hars.


Wat is epoxy?

Epoxy is een chemische kunsthars, die als het is uitgehard, lijkt op een soort hard, glasachtig materiaal. Een van de vele toepassingen van epoxy is het verwerken van een trouwboeket in de epoxy om een blijvende herinnering te creëren. Op deze manier hoef je jouw bruidsboeket niet weg te gooien en kun je het boeket voor altijd bewaren.

Hoe kan je een bruidsboeket bewaren?

Voordat de bloemen worden ingegoten in de epoxyhars, moeten ze eerst geprepareerd, oftewel gedroogd worden, want vocht en epoxy gaat niet goed samen. Hiervoor gebruiken wij een speciaal soort zand dat silicabolletjes bevat, deze bolletjes onttrekken al het vocht uit de bloem, terwijl ze de vorm en kleur van de trouwbloemen zo goed mogelijk behouden.

Na het droogproces kunnen de bloemen ingegoten worden in de epoxy, indien wenselijk kunnen ook andere elementen van het boeket, zoals een lint of een speld bij de epoxy ingegoten worden. Het gieten van epoxy gaat in verschillende lagen, na elke laag moet de epoxy een bepaalde tijd uitharden, dit proces duurt enkele weken. Nadat de epoxy volledig is uitgehard, gaan we het stuk schuren en polijsten, om eventuele oneffenheden weg te werken en het stuk zijn kenmerkende glans te geven.


Onze epoxyhars bevat een UV-filter, om vergeling van de bloemen en de epoxy zelf tegen te gaan, aangezien het niet uit te sluiten is dat de bloemen of de epoxy over de jaren heen iets kan verkleuren, daarom raden wij je echter wel aan om het stuk niet in direct zonlicht te zetten.


Wat kost het bewaren van een bruidsboeket?

De kosten van het prepareren en ingieten van een bruidsboeket is afhankelijk van het gekozen item, zo beginnen onze kleinste items bij €65, maar hebben we bijvoorbeeld ook een prachtige bijzettafel voor €795. Ook bieden wij de mogelijkheid aan om voor een zwarte achtergrond te kiezen, zo springen de kleuren er extra goed uit. Weet je nog niet welk item of welke afmeting je wil? Geen probleem, wij proberen altijd zo goed mogelijk met jou mee te denken om samen tot de perfecte afmeting te komen.

Indien je jouw bruidsboeket bij ons wil laten prepareren en ingieten, zijn er verschillende mogelijkheden om jouw bloemen af te leveren, zo kun je zelf bij ons atelier langskomen en er is de mogelijkheid om de bloemen op te sturen, op onze websites staan tips en tricks over hoe je jouw boeket zo goed mogelijk kunt opsturen.

Nadat jouw stuk helemaal klaar is, kun je kiezen of je het stuk wil laten opsturen, of dat je het liever zelf op komt halen. Omdat het prepareren van de bloemen en het gieten en afwerken van het stuk zorgvuldig moet gebeuren, steken wij hier veel tijd in, natuurlijk verschilt de duur van het proces , maar hou rekening met 8 tot 14 weken.

Veel klanten zijn heel blij dat ze hun speciale bruidsboeket kunnen laten vereeuwigen in epoxy, volgens velen is het een unieke manier om je bruidsboeket te bewaren en zij zijn dan ook blij dat ze op deze manier elke dag terug kunnen denken aan hun trouwdag.

Geïnteresseerd geraakt? Benieuwd naar al onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page