top of page

As verwerken in epoxy


As verwerken in epoxy

Het overlijden van een dierbare brengt natuurlijk een hoop verdriet en gemis met zich mee. Dit gemis is iets blijvends, maar de pijn kan natuurlijk wel slijten. Wat daarbij kan helpen is iets dat je herinnert aan hem of haar. Een bloempreparatie met as daarin verwerkt kan deze prachtige herinnering zijn. Wij verwerken as in epoxy op een prachtige manier. Dit kan een heel waardevol symbool voor jou zijn.


As bewaren in epoxy


Door het op een mooie manier bewaren van de as van jouw dierbare, kan het gemis een klein beetje worden verzacht, op deze manier kun je het gevoel krijgen dat jouw dierbare toch nog een beetje dichtbij bij je is. Tegenwoordig zijn er vele verschillende manieren om as te bewaren. Zo kun je het bewaren in een urn, as laten verwerken in een steen, maar ook kun je ervoor kiezen om de as van jouw dierbare te laten verwerken in epoxy. Vaak kiezen mensen er dan ook voor om (delen van) het rouwboeket of andere speciale bloemen die veel betekende voor de overledene hierbij te laten verwerken.


Bloemen en as in epoxy bewaren


Door de as met speciale bloemen in epoxy te laten gieten, krijg je een unieke herinnering, een stuk waarmee je altijd even terug kan denken aan jouw dierbare en waardoor je deze speciale persoon nog even dicht bij je kan houden. Een item dat veel gekozen wordt voor as verwerking, is het waxinelichtje. Een kaarsje aansteken wordt gebruikt als manier om de overledene te herdenken, vandaar is het ook een populaire optie bij as verwerking en rouwstukken.


As in een hartjesvorm


Ook het hart wordt vaak gekozen. Het hart heeft een mooie symbolische betekenis. En hart staat voor liefde, of een hart van goud hebben. Een hart met hierin de rouwbloemen van jouw dierbare persoon is een herinnering om voor eeuwig te kunnen bewaren. Door de bloemen oogt het geheel vrolijk en niet verdrietig. Dit is de manier waarop je jouw liefdevolle persoon het liefst herdenkt.


Er kan ook gekozen worden voor een bijzettafel. Deze tafel is een ware eyecatcher. We kunnen de tafel compleet naar jouw wens maken. Zo kan je kiezen uit verschillende kleuren ondergronden. Het is bijvoorbeeld een prachtige optie om te kiezen voor een zwarte ondergrond en hier overheen de as te strooien. Bovenop de as laag kunnen we de rouwbloemen voegen. Op deze manier valt de as nauwelijks op, maar is het wel aanwezig. Deze bijzettafel zou in het teken kunnen staan voor je dierbare persoon, met op de tafel een foto en een kaarsje die je voor diegene kan branden. Enorm waardevol en speciaal om in je huis te hebben.


De keuze voor welke soort bloempreparatie geschikt is kan erg lastig zijn, zeker in de moeilijke tijd waarin je doorheen moet. Wij denken hierom graag met je mee. Zodra we de bloemen hebben ontvangen kunnen we in samenspraak met jou kijken naar de mooiste opties om de bloemen te verwerken. Het droogproces duurt gemiddeld 3 weken. Dit biedt de tijd om na te denken of je alleen een bloempreparatie wil van de rouwbloemen, of wellicht ook met de as van de overledene.


Geïnteresseerd in een dierbare herinnering?


Niet alleen as kan worden toegevoegd, ook persoonlijke items zijn mogelijk. Zo hebben we regelmatig sieraden, foto’s of andere persoonlijke spullen in de bloempreparatie verwerkt. We hebben van alles voorbij zien komen, van veren van een pauw tot een melktandje van een baby. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij houden ervan om out of the box te denken, om zo jouw preparatie nog unieker te maken.

Comments


bottom of page